Mobilizing Awareness®

Mobilizing Awareness® is een eenvoudige, maar doordachte, pijnvrije behandelwijze met rustige oefeningen. Deze zijn gebaseerd op de natuurlijke manier van bewegen, zoals wij die leerden in onze eerste levensjaren. Door onze manier van leven en werken, ziektes of stressvolle situaties hebben we onze manier van bewegen aangepast: onze natuurlijke en vrije manier van bewegen lijken we bijna vergeten. Hierdoor ontstaat stress, die zich ongemerkt kan vastzetten in ons lichaam.

Wat doet Mobilizing Awareness?

Met Mobilizing Awareness herontdekt u uw oorspronkelijke natuurlijke manier van bewegen. U leert uw spanningspatroon te doorbreken met specifieke bewegingen en weerstandsoefeningen, zogenaamde pandiculaties. Hierdoor kunt u beter ontspannen en vrijer en efficiënter bewegen.

Mobilizing Awareness ontkoppelt stress

Mobilizing Awareness , oefentherapie Mensendieck en haptonomie liggen in elkaars verlengde en vullen elkaar aan. Door het stresspatroon tijdens de behandeling te ‘ontkoppelen’ veranderen uw lichaamshouding, bewegingspatronen, ademhaling en emoties merkbaar. Uw lichaam functioneert beter en dat voelt u meteen.

Individueel of in een groep

De comfortabele en ontspanningsbevorderende oefeningen van Mobilizing Awareness kunt u op twee manieren beleven. U kunt kiezen voor individuele sessies of voor groepslessen.

Contact

Wilt u kennismaken of eerst meer informatie? Bel dan met Presenz, telefoon 035 62 18 107.

Meer informatie over Mobilizing Awareness

Mobilizing Awareness is ontwikkeld door fysiotherapeut/somatic practitioner en docent Servaas Mes. Zijn methode is o.a. gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna.