Psychosomatische oefentherapie

Psychosomatische oefentherapie helpt u weer in balans

Het klinkt misschien gek, maar mensen hebben stress nodig om te presteren. Stress wordt pas ongezond als we te weinig tijd en ruimte hebben voor ontspanning en herstel. Stress moet je bij wijze van spreken ‘aan’ en ‘uit’ kunnen zetten. Lukt het niet (meer) om de stress ‘uit’ te zetten, dan raakt een mens geestelijk en/of lichamelijk uit balans. Psychosomatische oefentherapie helpt u dan om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Wanneer psychosomatische oefentherapie?

Veel en langdurige stress kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken. Psychosomatische oefentherapie kan helpen om de balans terug te vinden bij stress door:

 • een te hoge werkdruk
 • te drukke thuissituatie
 • ingrijpende gebeurtenissen
 • conflicten

Wat is psychosomatische oefentherapie?

Psychosomatische oefentherapie is een specialisatie van de oefentherapieën Mensendieck en Cesar. Bij de therapie worden spanning- of stressgerelateerde klachten en onbegrepen pijnklachten behandeld.

Zo helpt psychosomatische oefentherapie

De behandeling bestaat uit een combinatie van:

 • Therapeutisch lichaamswerk
  Ontspannings- en aandachtstraining en expressieoefeningen leren u weer in balans, tot rust en in uw kracht te komen.
 • Therapeutische gesprekken
  U krijgt uw problemen helder en kunt ze verwerken of wellicht zelfs oplossen. In ieder geval leert u er beter mee omgaan.
 • Cognitieve gedragstherapie
  U krijgt meer inzicht in uw gedachten, emoties en handelen.

Wel vergoed, geen verwijzing nodig

Zorgverzekeringen vergoeden psychosomatische oefentherapie. Voor kinderen tot 18 jaar vanuit de basisverzekering en voor personen vanaf 18 jaar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt zelf een afspraak maken met een therapeut, u hoeft dus niet doorverwezen te worden door uw (huis)arts.

Consult

U kunt bij Presenz een consult aanvragen om te ontdekken of psychosomatische oefentherapie voor u zinvol kan zijn. Lees eerst meer over een consult.

Contact

Wilt u kennismaken, meer informatie of een afspraak maken voor een consult? Bel dan met Presenz, telefoon 035-62 18 107.

Meer informatie over psychosomatische oefentherapie

Kijk op