Georgine Tanis

Georgine Tanis geeft haptonomische individuele- en zwangerschapsbegeleiding. Zij is ook psychosomatisch oefentherapeut (Mensendieck). Ze is lid van de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH) en vvocm.
Ze werkt samen met de verloskundigen van Verloskundigenpraktijk De Aanvang in Hilversum.

Na mijn opleiding tot oefentherapeut- Mensendieck ben ik uitgebreid geschoold in de haptonomie bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie (WIH), en het ITH in Nijmegen als haptotherapeut en zwangerschapsbegeleider.

Het behalen van de registratie als psychosomatisch oefentherapeut en mijn opleiding Mobilizing Awareness® en Body & Mind Language gaven mij een mooie verbinding tussen de vakgebieden Mensendieck en haptonomie.

Ik ben zeer ervaren in het behandelen van mensen met stressklachten, burn-out, chronische pijn, en klachten (fysiek / relationeel) of problemen die kunnen samenhangen met de zwangerschap en de veranderende relatie door het ouderschap.

Naast de individuele begeleidingen heb ik veel groepslessen gegeven aan zwangeren en nu geef ik in groepsverband de cursus Bewust Beter Bewegen. Een cursus voor bewustwording en persoonlijke groei door middel van ontspannings-, adem- en aandachtstraining.

Mijn kijk op het leven laat zich het best ‘holistisch’ noemen. Ik vind inspiratie in muziek, creatieve activiteiten en bewegingsvormen zoals Feldenkrais, T’ai Chi en Mobilizing Awareness®.”